Cphem | 12 жовтня 2021 року швейцарська фармацевтична компанія ACINO в Україні та країнах СНД була відзначена двома нагородами Eurasian Pharma Awards 2021

ACINO - переможець Eurasian Pharma Awards 2021


12 жовтня 2021 року швейцарська фармацевтична компанія ACINO в Україні та країнах СНД була відзначена двома нагородами Eurasian Pharma Awards 2021 у номінаціях «Соціально-відповідальний проєкт року» та «Директор року з регуляторних відносин» в рамках Євразійського фармацевтичного саміту, який відбувся у м. Ташкент, Узбекистан.


В рамках Євразійського фармацевтичного саміту було проведено конкурс на здобуття Eurasian Pharma Awards у 16 номінаціях. До участі в конкурсі запрошувалися фармацевтичні компанії-виробники, дистриб'ютори та аптечні мережі з 13 країн Євразійського регіону.


Престижну нагороду за «Соціально-відповідальний проєкт року» - масштабний всеукраїнський соціальний проєкт «Твій безмежний світ» з рук організаторів отримав Регіональний директор ACINO в країнах СНД Євген Заїка.

acino_zaika.png «Для нас велика честь бути лауреатом престижної премії Eurasian Pharma Awards. І висока оцінка нашої соціальної діяльності в Україні - визнання внеску Acino у підтримці якості життя багатьох тисяч наших співвітчизників. «Твій безмежний світ» - наш соціальний проєкт, який з'явився у відповідь на численні звернення до ACINO допомогти створити платформу для навчання батьків дітей з розладом аутистичного спектру, а також медичних працівників і педагогів, які з ними працюють. Ми почали з видань і поширення навчальних посібників та іншої корисної літератури, відкриття сенсорних кімнат, підтримки спортивних змагань для таких дітей і т.д. За весь час існування проєкту була проведена велика командна робота під егідою нашого Медичного відділу в Україні. Наразі, через уже 4 роки з моменту запуску проєкту, отримавши десятки тисяч відгуків від дітей і їх батьків, медичної спільноти, ми можемо з гордістю сказати, що проєкт успішний і затребуваний», прокоментував нагороду Євген Заїка.


Проєкт стартував у 2018 році і за цей час вдалося реалізувати безліч заходів. Основна мета проєкту - допомога дітям з розладом аутистичного спектру в соціaлізації і поліпшенні якості їхнього життя, а також сприяння поширенню інформації про аутизм серед медичних працівників, педагогів та батьків. В рамках життєдіяльності проєкту планується безліч нових активностей, які будуть реалізовані вже найближчим часом.


Соціальний проєкт «Твій безмежний світ» отримав високе визнання в Україні та був відзначений престижною нагородою щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея» у номінації «Соціальний проєкт року» у 2020 році.


Нагадаємо, у 2020 році команда ACINO в Білорусі здобула перемогу Eurasian Pharma Award в номінації «Соціально-відповідальний проєкт року» за комплексну реалізацію кампанії Всесвітнього дня серця в республіці Білорусь.


Під час церемонії конкурсу «Директором року з регуляторних відносин» було визнано Аллу Сороколєтову, директора Департаменту з питань якості, фармаконагляду, регуляторних і медичних питань в Україні та країнах СНД компанії ACINO.

alla_sorokoletova.jfif «Для мене велика честь перебувати тут сьогодні і отримувати цю почесну нагороду. Ефективне функціонування регуляторної функції в ACINO в Україні та країнах СНД є стратегічно важливою для належної підтримки бізнесу і його конкурентоспроможності. І ця достойна нагорода цьому підтвердження, що свідчить про високу оцінку діяльності всієї нашої команди. Регуляторна практика - це безперервний процес підтримки GxP[i]* системи на всіх етапах життєвого циклу кожного продукту в портфелі компанії. Вона дозволяє нам якісно і швидко розширювати продуктовий портфель, забезпечувати відповідність усім нормативним і законодавчим вимогам та оперативно виводити препарати на ринки, а також вести компетентний діалог з регуляторними та відповідними державними органами. Ми швидко адаптуємося до нових викликів, так як наша основна мета - забезпечити наших пацієнтів ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами на ринках даного регіону, де компанія веде свою діяльність», зазначила Алла Сороколєтова.


На конкурс надійшло 127 заявок, і для організаторів було великою честю нагородити кращих. Оцінка кандидатів базувалася на професійному бекграунді, досвіді роботи в індустрії, успішності реалізованих проєктів, ключових досягненнях і привнесених інновацій у розвиток компанії і галузі в цілому.


В рамках програми Євразійського фармацевтичного саміту, у якому взяли участь понад 300 учасників, обговорювалися найважливіші теми галузі - тенденції розвитку державного і комерційного сегменту, ціноутворення, маркування, продажу, маркетинг, регуляторні та медичні питання на фармацевтичних ринках 13 країн: Україні, Молдові, Білорусі, Вірменії, Грузії, Азербайджані, Росії, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Таджикистані, Туркменістані та Монголії.


GxP - визнана в усьому світі система забезпечення якості лікарських засобів. Система GxP охоплює всі етапи життєвого циклу лікарського засобу, від фармацевтичної розробки, випробувань, виготовлення, зберігання до використання кінцевим споживачем. Система включає: GMP (Good Manufacturing Practice), GLP (Good Laboratory Practice), GCP (Good Clinical Practice), GSP (Good Service Practice), GDP (Good Distribution Practice), GPP (Good Pharmaceutical Practice).

https://acino.ua/