Cphem | В рамках офіційного візиту урядової делегації до Туреччини відбулася зустріч Міністра охорони здоров'я РК Ажар Гініят із генеральним директором по Казахстану, керівником з бізнес-операцій кра

Ажар Гініят обговорила питання локалізації виробництва з керівництвом Roche


В рамках офіційного візиту урядової делегації до Туреччини відбулася зустріч Міністра охорони здоров'я РК Ажар Гініят із генеральним директором по Казахстану, керівником з бізнес-операцій країн Центральної та Східної Європи, Туреччини, Росії та Індійського субконтиненту компанії Roche Сенел Тойлан. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я РК.

Глава Міністерства охорони здоров'я РК поінформувала про підписану у грудні минулого року в рамках візиту Президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва до Швейцарії між казахстанською стороною та компанією Roche рамковою угодою. Ажар Гініят висловила сподівання, що в рамках цієї угоди вдасться збільшити частку вітчизняних медичних препаратів шляхом локалізації виробництва інноваційних лікарських засобів на території нашої країни.

Відповідно до документа, реалізація першого етапу проекту на базі вітчизняного виробництва запланована до кінця 2023 року. В даний час на фармацевтичному ринку РК зареєстровано 16 позицій лікарських засобів та 8 позицій медичних виробів турецького виробника.

«Ми вітаємо реалізацію компанією Roche проекту, спрямованого на сприяння розвитку лабораторної інфраструктури в нашій країні для діагностики інфекційних захворювань, включаючи COVID-19. Також вважаємо актуальним створення в РК регіонального науково-дослідного центру та відкриття на базі одного з діючих онкологічних центрів Казахстану сучасної лабораторії з дослідження онкологічних захворювань», - зазначила Ажар Гініят під час переговорів із турецькою фармкомпанією.

Крім того, як було зазначено, казахстанська сторона вітає інші ініціативи партнера, серед них - створення інноваційного тренінг центру з лабораторної діагностики, розвиток ранньої діагностики онкологічних захворювань (РШМ), скринінг на виявлення вірусу папіломи людини серед жінок. Так, зокрема, для реалізації двох зазначених проектів компанія Roche готова надати Казахстану високоточні ПЛР тест-системи cobas 6800 та cobas 4800 на безоплатній основі, навчити фахівців та надати методологічну підтримку.

На завершення зустрічі сторони підтвердили важливість подальшого зміцнення та активізації партнерства за перспективними напрямками у галузі охорони здоров'я.

https://pharm.reviews/