Cphem | 13 травня 2022 року компанія Bayer AG відсвяткувала церемонію збільшення нового фармацевтичного заводу в Леверкузені (Німеччина) у присутності канцлера Німеччини Олафа Шольца, міністра охорон

Bayer відкрив нове виробництво в Леверкузені


13 травня 2022 року компанія Bayer AG відсвяткувала церемонію збільшення нового фармацевтичного заводу в Леверкузені (Німеччина) у присутності канцлера Німеччини Олафа Шольца, міністра охорони здоров’я Німеччини, професора доктора Карла Лаутербаха та інших поважних гостей. Нове виробництво Solida 1 стане одним із найсучасніших фармацевтичних заводів у світі. Мета полягає в тому, щоб якомога швидше втілити результати наукових досліджень у готових продуктах, тим самим значно покращивши життя пацієнтів. Окрім цього на цьому виробничому майданчику виготовляють препарати для лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань.

Як системний інтегратор, компанія Glatt брав участь на етапі концепції процесу, логістики процесу, автоматизації процесу та його інтеграції в системи вищого рівня, а також допомагав у різних наступних етапах проекту. Як експерт з виробничих процесів, виробник обладнання та постачальник інженерних послуг, компанія не тальки відповідає за постачання, монтаж та введення в експлуатацію технології Glatt, але й за обладнання інших постачальників. Важливою частиною системної інтеграції цього проекту є універсальне надзвичайно інноваційне рішення по автоматизації. Воно передбачає використання інтелектуальних роботів, що застосовуються таким чином вперше. В результаті чого, все технологічне обладнання об’єднане в єдину систему, що взаємодіє між собою.

Модульна конструкція Solida 1 створює максимально можливу гнучкість щодо майбутніх розробок у фармацевтичному секторі.

«В цьому захоплюючому проєкті був використаний практично весь досвід Glatt у виробництві твердих фармацевтичних продуктів, що, можливо, може запропонувати тільки Glatt Group. Нам, безумовно, доведеться ще зіткнутися з деякими труднощами тут під час реалізації проекту. Проте ми переконані, що ми як вся Glatt Group справляється з цим завданням», – сказав Рейнхард Бьобер, керуючий директор Glatt Ingenieurtechnik GmbH.

Новий сучасний завод стане ядром нового глобального концептаільного центру з виробництва твердих фармацевтичних препаратів на заводі в Леверкузені. Він не лише встановив нові стандарти ефективності, якості, надійності та стійкості доставки, але й використав переваги діджиталізації процесів завдяки концепції learning factory. Це означає, що потоки даних аналізуються за допомогою штучного інтелекту, а потім видаються рекомендації щодо дій.

За словами Bayer, завод також встановлює стандарти стійкості: його потреби в енергії в основному покриваються сучасною геотермальною системою, яка зменшує викиди CO2 на 70 відсотків у порівнянні зі звичайними роботами. Планується, що одноповерховий об’єкт загальною площею близько 15 000 квадратних метрів буде готовий до експлуатації у 2024 році. У будівлі почнуть працювати близько 100 працівників. Загальний обсяг інвестицій компанії складе близько 275 млн євро.

https://www.glatt.com/