Cphem | «Берінгер Інгельхайм», провідна науково-дослідна біофармацевтична компанія, біотехнологічна компанія Evotec SE та bioMérieux, світовий лідер спільного підприємства для створення протимікробни

Boehringer Ingelheim, Evotec та bioMérieux запускають Aurobac, спільне підприємство по боротьбі зі стійкістю до протимікробних препаратів


«Берінгер Інгельхайм», провідна науково-дослідна біофармацевтична компанія, біотехнологічна компанія Evotec SE та bioMérieux, світовий лідер спільного підприємства для створення протимікробних препаратів наступного покоління, а також ефективних засобів діагностики для боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів (СПП).

Створена в результаті компанія Aurobac Therapeutics SAS поєднає найкращі можливості трьох компаній-засновників для розробки нового підходу до прецизійної медицини, від діагностики до лікування. Прагнення полягає в тому, щоб досягти успіху в боротьбі з СПП, яка є серйозною загрозою для охорони здоров'я. Рутинні хірургічні операції, такі як кесарів розтин або заміна кульшового суглоба, можуть стати небезпечними для життя, а ускладнення від поширених захворювань, таких як діабет, травми або порізи, стане складніше лікувати через зростаючу резистентність пацієнтів до антибіотиків.

«Зростання стійких до антибіотиків інфекцій, такох званих стійкістю до протимікробних препаратів, або СПП, дійсно є глобальною кризою, що насувається, — сказав Мішель Паре, голова інноваційного підрозділу «Берінгер Інгельхайм» і член ради управляючих директорів. «Стійкість до антибіотиків вбиває близько 1,27 мільйона людей у всьому світі щороку і, за оцінками, до 2050 року в усьому світі від СПП може загинути до 10 мільйонів людей, що робить його потенційно більш смертоносним, ніж рак».

Вернер Ланталер, генеральний директор Evotec, додав: «Похмура перспектива постантибіотичної ери має багато причин, але тільки одне рішення: розробка нових цілеспрямованих та ефективних протимікробних препаратів. Ми раді запустити Aurobac разом з нашими партнерами у Boehringer Ingelheim та bioMérieux, щоб об'єднати наші взаємодоповнюючі переваги. Ми впевнені, що, використовуючи мультимодальний підхід Evotec до інфекційних захворювань, Aurobac зможе досягти такого необхідного прогресу для вирішення глобальної проблеми СПП».

«bioMérieux має великий досвід у галузі стійкості до протимікробних препаратів. Ми поставляємо найбільш комплексні інтегровані діагностичні рішення для підтримки належного використання антибіотиків (антимикробне управління)», - сказав Олександр Мерьє, голова та головний виконавчий директор компанії bioMérieux. «Наша роль у спільному підприємстві полягає у розробці та комерціалізації діагностичних тестів, включаючи Companion Diagnostics, які дають швидкі, надійні та дієві результати. Ця участь в Aurobac ідеально узгоджується з повною прихильністю компанії bioMérieux до збереження ефективності антибіотиків для майбутніх поколінь».

Aurobac працюватиме над зміною стратегії, пов'язаної зі схемами лікування антибіотиками, яка в даний час значною мірою спирається на емпіричні підходи з використанням ліків широкого спектру дії та нецілеспрямованих ліків. Мета полягає в тому, щоб перетворити це на точний підхід з використанням нових високоефективних та цілеспрямованих методів у поєднанні з швидкою та дієвою діагностикою для швидкого виявлення патогенів та моделей їх резистентності, а також за підтримки нових економічних моделей.

Фінансоване Boehringer Ingelheim як провідний інвестор у розмірі 30 мільйонів євро, а також Evotec і bioMérieux у розмірі 5 мільйонів євро, спільне підприємство вартістю 40 мільйонів євро зі штаб-квартирою в Ліоні (Франція) поєднує в собі провідний світовий досвід Evotec, одного з найактивніші дослідні компанії в галузі інфекційних захворювань, з передовим досвідом компанії bioMérieux у діагностиці інфекційних захворювань, а також з великими відкриттями нових ліків та значними можливостями клінічних розробок компанії Boehringer Ingelheim.

https://www.boehringer-ingelheim.com/