Cphem | Як і раніше, процвітаючи завдяки інвестиціям у розмірі 1,5 мільярда доларів від своєї материнської компанії Danaher Group, Cytiva придбала підприємство в Маскегоні, штат Мічиган, яке вона пер

Cytiva купує колишній завод Bayer у Мічигані в рамках розширення на 1,5 мільярда доларів


Як і раніше, процвітаючи завдяки інвестиціям у розмірі 1,5 мільярда доларів від своєї материнської компанії Danaher Group, Cytiva придбала підприємство в Маскегоні, штат Мічиган, яке вона перетворить на виробничий майданчик для хроматографічних смол.

Це буде четвертий завод Cytiva у Массачусетсі у Сполучених Штатах, на додаток до семи у Європі. Він також стане першим заводом Cytiva за межами Швеції, що виготовляє смоли, які використовуються при очищенні та аналізі біомолекул для виробництва різних ліків.

Завод придбано у німецької багатонаціональної хімічної компанії BASF, яка оголосила про закриття в жовтні 2020 року для консолідації операцій. Завод був заснований у 1975 році і раніше виробляв гербіциди для компанії Bayer.

Cytiva заявила, що на підприємстві працюватиме 200 осіб, площа якого становитиме 168 000 квадратних футів. Під управлінням BASF на ділянці площею 387 акрів було 16 будівель. За словами компанії, будівництво розпочнеться у цьому кварталі, а виробництво очікується у 2026 році.

Фінансові умови покупки не розголошуються. Cytiva заявила, що Мічиган допоміг профінансувати цей крок разом із Управлінням передових біомедичних досліджень та розробок уряду США (BARDA). За словами Cytiva, підтримка за контрактом також надходитиме від армії США та виконавчого управління Міністерства оборони з хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту.

У жовтні 2020 року компанія повідомила про грант BARDA у розмірі 31 мільйона доларів на розширення виробничих потужностей на своєму підприємстві в Мальборо, штат Массачусетс, та будівництво дублюючої структури на своєму підприємстві в Логані, штат Юта, де вона планує додати близько 400 співробітників протягом наступного десятиліття.

Cytiva швидко зростає з того часу, як Danaher придбала її у 2019 році за 21,4 мільярда доларів.

Два місяці тому Cytiva відкрила підприємство площею 80 000 квадратних футів у Гренсі, Швейцарія, на якому працюватимуть 250 співробітників, що вчетверо збільшить потужності компанії з виробництва одноразових наборів для виробництва клітин та генної терапії.

У березні цього року Cytiva відкрила завод із 250 співробітниками в Уельсі з виробництва пакетів для міксерів, проточних комплектів та трубок у зборі для підтримки виробництва вакцин. Минулого року компанія заявила, що аналогічний завод вартістю 52,5 мільйона доларів знаходиться у розробці в Південній Кореї.

https://www.fiercepharma.com/