Cphem | Фармацевтична компанія «Дарниця» повідомляє про отримання сертифікату відповідності вимогам Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice, GMP) регуляторного органу Австралії

«Дарниця» отримала сертифікат GMP Австралії


Фармацевтична компанія «Дарниця» повідомляє про отримання сертифікату відповідності вимогам Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice, GMP) регуляторного органу Австралії. Сертифікації підлягало стерильне виробництво «Дарниці»: ампульний та інфузійний цехи. Команда компанії працювала над цим три роки. Це дає можливість компанії значно розширити географію експорту лікарських засобів. – повідомляється на сайті компанії.

Австралія належить до країн з жорсткою регуляторною політикою в сфері контролю обігу лікарських засобів, тому даний сертифікат ще раз підтверджує високу якість продукції «Дарниця». З 2003 року виробництво компанії «Дарниця» має GMP сертифікат виданий Інспекторатом Державної служби України. З 2016 – сертифікат GMP виданий регуляторним органом Литви.

Міжнародний стандарт GMP (Good Manufacturing Practice – належної виробничої практики) є основним документом, за яким здійснюється сертифікація фармацевтичних виробництв у всьому світі. Лікарські засоби та активні фармацевтичні інгредієнти, виготовляються в строгій відповідності з його вимогами. Наявність у підприємства сертифіката GMP підтверджує, що продукція виробляється в строго регламентованих умовах, що виключають потрапляння сторонніх речовин (контамінації), має необхідний кількісний та якісний склад, упакована належним чином (збереже свої властивості протягом усього терміну придатності), зберігається та транспортується у відповідних умовах.

«Український бізнес – це основа подальшого розвитку та відбудови України. Як найбільший* виробник країни, «Дарниця» активно підтримує економіку держави. Сьогодні ми отримали сертифікат GMP Австралії, тож відтепер маємо можливість розширювати експортний потенціал в цьому напрямку. В березні ми підписали угоду із організацією МРР (The Medicines Patent Pool) на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального препарату для лікування COVID-19 від Pfizer з правом для поставок у 95 країн світу. Компанія дивиться на два кроки вперед, рухається далі, продовжує розвиватися. Віримо в перемогу над агресором!» - відзначив Дмитро Шимків, Голова ради директорів Darnitsa Group.


https://www.darnitsa.ua/