Cphem | Фармацевтична компанія "Дарниця" відновила довоєнні показники виробництва після скорочення на 40% у березні. Вже у квітні компанія повернулася до звичайних обсягів виготовлення продукції, а в

«Дарниця» відновила довоєнні показники виробництва


Фармацевтична компанія "Дарниця" відновила довоєнні показники виробництва після скорочення на 40% у березні. Вже у квітні компанія повернулася до звичайних обсягів виготовлення продукції, а в деяких напрямках навіть перевищила їх, повідомив в інтерв'ю Forbes голова ради директорів «Дарниці» Дмитро Шимків.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, компанія вирішила не зупиняти виробництво. Навіть довелося розконсервувати окремі виробничі лінії, бо запит на ампули зріс. Загалом ампульне виробництво збільшилося на 21%, інфузійних розчинів – на 44%, таблеток виробляється на 3% нижче за довоєнні обсяги», – розповів Дмитро Шимків.

Оскільки основний фокус компанії – забезпечення українців необхідними препаратами, частка експорту дещо впала. А ось частка госпітальних закупівель «Дарниці» у березні 2022 року зросла, навпаки, з близько 8% до 40% портфеля. При цьому в цілому на ринку впав аптечний продаж у гривневому вираженні – якщо в лютому вони зросли на 45% порівняно з минулим роком, то у березні стався спад на 11%, а у квітні – на 40%.

Крім цього, компанія безкоштовно відвантажила 1,3 млн. упаковок ліків на 108,7 млн. грн.

«Якщо сюди додати 10 000 упаковок Celox, яке закупили у перші дні війни, буде ще більше», – додав Дмитро Шимків.

За даними фармацевтичної компанії, найбільший попит серед українців зараз на ліки для контролю тиску (+23%), анальгетики (+51%) та на психолептичні засоби (+56%).

Фармацевтична компанія «Дарниця» – найбільший фармвиробник України. Компанія заснована в 1930 році. Стратегічні напрями розвитку портфеля – кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю.

https://www.darnitsa.ua/