Cphem | Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Національна академія медичних наук підписали Меморандум про партнерство.

Держлікслужба та Національна академія медичних наук України підписали Меморандум


Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Національна академія медичних наук підписали Меморандум про партнерство.

У Держлікслужбі зазначили, що актуальність підписання такого документа зумовлена ​​необхідністю сприяння забезпеченню виробництва якісних лікарських засобів, підвищенню їх конкурентоспроможності та захисту інтересів вітчизняних виробників та запобіганню потраплянню фальсифікованих медикаментів на ринок України, а також запобіганню незаконному обігу наркотичних засобів.

«Це особливо актуально в умовах широкомасштабного вторгнення Росії та подальшого відновлення України від наслідків війни, європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави», – йдеться у повідомленні ДЛЗ.

У Держлікслужбі наголосили, що підписання документа сприятиме об'єднанню зусиль двох відомств щодо розробки та впровадження нових стандартів контролю якості ліків та медичних виробів, контролю обігу наркотичних засобів з метою гармонізації галузевої нормативно-правової бази України з вимогами відповідних директив Європейського Союзу.

Крім того, у рамках Меморандуму Держлікслужба сприятиме залученню органів державної влади, представників громадськості та бізнесу до реалізації проектів щодо удосконалення нормативно-правової бази забезпечення якості ЛЗ та медичних виробів.

НАМН Національна академія медичних наук України надаватиме необхідну консультативну та технічну допомогу шляхом залучення наукових установ для оптимізації процесів контролю якості ЛЗ та медичних виробів.

https://thepharma.media/