Cphem | На Pharmintech (3-6 травня 2022 року, Мілан) та під час Open Door Pharma (2-6 травня 2022 року, Pianoro) Marchesini Group представить три екологічно чисті рішення для упаковки фармацевтичних

Екологічні пакувальні матеріали відкривають нові горизонти


На Pharmintech (3-6 травня 2022 року, Мілан) та під час Open Door Pharma (2-6 травня 2022 року, Pianoro) Marchesini Group представить три екологічно чисті рішення для упаковки фармацевтичних продуктів. Рішення інвестувати в циркулярну економіку є частиною стратегічного плану компанії, що швидко розвивається, опублікованого у 2015 році під час презентації першого звіту про сталий розвиток, у якому були представлені ініціативи Групи щодо екологічної, соціальної та економічної/фінансової відповідальності. Напередодні звіту за 2021 рік Marchesini Group оголосила про подальші інвестиції в розробку нових екологічно чистих пакувальних матеріалів.

На стенді Pharmintech, A34-B35, у центрі уваги буде картонна машина MA80, призначена для упаковки таких продуктів, як шприци, інгалятори, флакони та тюбики зі швидкістю 120 коробок на хвилину. MA80 призначений для розміщення продуктів у картонних лотках як альтернатива термоформованим лоткам.

Картонні лотки є екологічно чистою альтернативою, яка стає все більш популярною серед клієнтів, оскільки вони настільки ж надійні, як і лотки з ПВХ. Вони також можуть захистити крихкі та дорогі продукти, такі як шприци та ампули, презентуючи їх у сучасному, привабливому вигляді. Нарешті, картонні лотки мають переваги з точки зору зберігання та транспортування завдяки їх компактному розміру.

Marchesini Group створила спеціальну команду для розробки індивідуальних картонних лотків для пакування продуктів на фармацевтичному та косметичному ринку. Використовуючи прототипи та моделі, лотки потім точно налаштовуються, щоб клієнти могли оптимізувати всю лінію пакування, від процесу до картонування та палетування.

У цьому процесі використання робототехніки має важливе значення для створення користувацьких подач для обробки, відкриття лотка та подальшої вставки продукту. У більшості випадків форми та розміри пластмас можна повторити за допомогою картонних рішень як для стоячих, так і для лежачих виробів.

Термоформувальна машина FB220 з екологічно чистих матеріалів

Іншим нововведенням є впровадження пакувальних технологій для поступової заміни ПВХ матеріалами, які можна переробляти для термоформування блістерів і лотків. За два роки експериментів і співпраці з деякими з основних гравців галузі – постачальниками Klöckner Pentaplast, Huhtamaki, Amcor, Paccor (Faerch Group) і Encaplast – фахівці Marchesini Group розробили блістери та лотки, які можна легко утилізувати в звичайних каналах переробки відходів. . Зокрема, використання рослинних і компостованих матеріалів, таких як PLA, який переробляється разом з вологими відходами, і R-PET, ПЕТ, що переробляється до 80%, дозволило створити пакети з мономатеріалу, які ідеально підходять для цієї мети.

Перша публічна демонстрація використання цих продуктів на машині Marchesini Group відбудеться у Pharmintech, де буде виставлено класичний FB220 – термоформувальна машина, яка використовується для формування лотків для ампул, флаконів та шприців – і буде налаштована на використання екологічно чистих матеріалів. з традиційних пластмас. Клієнти можуть вибрати класичний або екологічний підхід, залежно від своїх потреб.

Лінія Stickpack із вторинною сировиною

Під час Open Door Pharma, заходу, покликаного відкрити двері компанії для клієнтів з фармацевтичної промисловості, нові рішення на виставці супроводжуватимуться лінійкою, що складається з 12-смугової пакувальної машини SchmuckerMT1300, системи штабелювання та підрахунку та MA80 картонна машина.

Зокрема, ця лінія призначена для обробки пакувальних матеріалів на основі PP (з поліетиленом або без нього), таких як 100% пластикові мономатеріали, що підлягають вторинній переробці, такі як OPP або BOPP з металізованим проміжним шаром. Завдяки придатності для контакту з харчовими продуктами, цей матеріал є гідним замінником класичного матеріалу PET/ALU на основі поліолефіну для виробництва гнучкої упаковки з високим бар’єром.