Cphem | Глобальна біофармацевтична компанія Evotec SE розпочала співпрацю з Janssen Pharmaceutica NV, однією з фармацевтичних компаній Janssen, що входять до складу Johnson & Johnson.

Evotec розпочинає співпрацю з Janssen Pharmaceutica NV у галузі розробки нових ліків


Глобальна біофармацевтична компанія Evotec SE розпочала співпрацю з Janssen Pharmaceutica NV, однією з фармацевтичних компаній Janssen, що входять до складу Johnson & Johnson.

Платформа Evotec для розробки ліків TargetAlloMod оцінюватиметься для виявлення перших у своєму класі нових терапевтичних кандидатів із механізмом дії. Відповідно до угоди, Evotec і Janssen спільно проводитиму перевірки виявлених цілей і співпрацюватимуть у галузі ідентифікації потраплянь та оптимізації найбільш перспективних хімічних активів, використовуючи платформу TargetAlloMod. Evotec описує свою платформу як "керований даними R&D Autobahn to Cures".

Головний науковий співробітник Evotec, д-р Корд Дорманн, прокоментував: «Ми дуже пишаємося тим, що вступаємо в цю співпрацю для вивчення унікальних підходів до високопотенційних лікарських мішеней на клітинній поверхні з новими терапевтичними методами, а також для надання та надання пацієнтам інноваційних терапевтичних можливостей».

Угода була укладена за співпраці з Johnson & Johnson Innovation. Крім фінансування досліджень, Evotec має право на успішні дослідження та комерційні етапи у розмірі приблизно до 210 мільйонів євро на проект, а також на багаторівневі гонорари за продукти, отримані внаслідок цієї співпраці.

Платформа TargetAlloMod включає набір запатентованих принципів аналізу та обчислювальних інструментів для оцінки та скринінгу позаклітинних рецепторів-мішеней на предмет виділення та індукції виділення низькомолекулярними алостеричними модуляторами. Evotec заявляє, що ця платформа має широке застосування у багатьох терапевтичних областях.

https://www.cphi-online.com/