Cphem | 20 жовтня 2022 року відбулася зустріч представників Єдиного дистриб'ютора, південнокорейської компанії GL Rapha та ТОВ «Dolce Pharm». Про це повідомляє прес-служба ТОВ «СК-Фармація».

Фармкомпанія з Південної Кореї має намір локалізувати виробництво ліків у РК


20 жовтня 2022 року відбулася зустріч представників Єдиного дистриб'ютора, південнокорейської компанії GL Rapha та ТОВ «Dolce Pharm». Про це повідомляє прес-служба ТОВ «СК-Фармація».

У зустрічі з боку компанії GL Rapha взяли участь директор департаменту проєктів Young-Ha (Kevin) Jung та менеджер департаменту зв'язків з громадськістю Kim Ki Young. З казахстанської сторони були присутні проєктний менеджер АТ «НК «KAZAKH INVEST» Дінара Ісабекова, засновник ТОВ «Dolce Pharm» Олена Лі та керівник служби стратегічного розвитку Єрмек Бісенбаєв.

Південнокорейська сторона висловила зацікавленість в обговоренні питань локалізації виробництва на території Республіки Казахстан шляхом укладання довгострокових договорів та поділилася інформацією з лінійки продукції, що виробляється. Також компанією було запропоновано будівництво біофабрики та трансферу технологій з метою компенсувати високу вартість імпорту лікарських засобів. Слід зазначити, що відкриття нового заводу дав би новий імпульс розвитку співробітництва та продемонстрував би готовність виробників двох країн до глибокої локалізації інноваційних препаратів.

Крім того, у рамках співпраці розглядається можливість запуску програм із навчання казахстанських фахівців сучасним технологіям. Компанія GL Rapha розробляє різні види фармацевтичних технологій, приділяючи особливу увагу біофармацевтичним препаратам, таким як рекомбінантні білки, синтетичні пептиди, біосиміляри та системи їх доставки (drug delivery system – DDS – biosimilar). Компанія успішно комерціалізувала біоподібні продукти, такі як PEG IFN alpha, EPO, hGH тощо з використанням технології рекомбінантних генів, а також готували PEG-EPO, PEG-GCSF, mAbs та пептидні препарати з використанням технології DDS.

У свою чергу, Єдиний дистриб'ютор інформував учасників наради про діючу в Казахстані систему централізованих закупівель та роль Єдиного дистриб'ютора у системі лікарського забезпечення. Також було анонсовано інвестиційні можливості у галузі фармацевтики та ініціативи співпраці з компаніями-виробниками оригінальних препаратів, сировини для виробництва лікарських засобів та медичних виробів.

У ході обговорення були озвучені можливості для використання механізмів довгострокових договорів, прямих контрактів, планування та можливість спеціального дозволу на постачання до Казахстану лікарських засобів, вироблених у Кореї з контрактного виробництва на період будівництва заводу у Казахстані.

Розвиток виробництва дорогих інноваційних продуктів, просування галузі у напрямку трансферту технологій, локалізації оригінальних лікарських засобів та виробництва субстанцій має сьогодні для казахстанської фарміндустрії ключове значення.

Для залучення іноземних інвесторів до фармацевтичної галузі Казахстану між Єдиним дистриб'ютором та Kazakh Invest підписано Меморандум зі співробітництва. З метою плідної взаємодії зі світовою фарміндустрією та пошуку ефективних шляхів локалізації виробництва інноваційної фармацевтичної продукції від визнаних брендів на території Казахстану Єдиний дистриб'ютор за підтримки Kazakh Invest провів серію круглих столів та вебінарів.

У червні цього року з ініціативи Єдиного дистриб'ютора відбувся візит казахстанської делегації до Південної Кореї, в рамках якого було проведено круглий стіл та підписано 5 меморандумів щодо локалізації виробництв медпродукцій у Казахстані. Єдиний дистриб'ютор тісно співпрацює з корейськими компаніями та вже провів низку переговорів. Робочий візит є практичним продовженням усіх попередніх домовленостей.

За підсумками зустрічі, сторони домовилися про необхідність опрацювання питань трансферу корейських технологій виробництва на майданчиках казахстанських фармвиробників, їх глибокої локалізації на території Республіки Казахстан, а також співробітництва у галузі розробки нових препаратів та розвитку R&D-центрів. Сторони висловили впевненість у тому, що сьогоднішній діалог обов'язково продовжиться і принесе взаємовигідні результати.

https://pharm.reviews