Cphem | Федерація вітає рішення Уряду про затвердження переліку обладнання для для організації вітчизняного виробництва вакцин, розширення номенклатури та збільшення обсягів виробництва лікарських за

ФРУ вітає рішення щодо стимулювання розвитку вітчизняного виробництва вакцин та лікарських засобів


Федерація вітає рішення Уряду про затвердження переліку обладнання для для організації вітчизняного виробництва вакцин, розширення номенклатури та збільшення обсягів виробництва лікарських засобів.


Це обладнання звільнятиметься від ПДВ при ввезенні на митну територію України обладнання виробниками, які планують створення нових та модернізацію існуючих виробництв.


Організація вітчизняного виробництва вакцин, розширення номенклатури та збільшення обсягів виробництва необхідних препаратів дозволить повністю забезпечити внутрішній попит на антибактеріальні препарати, препарати вітамінної групи, кардинально зменшивши залежність України від імпорту.


У 2020 році низка вітчизняних фармацевтичних підприємств свідомо та добровільно зупинили експорт низки лікарських засобів для забезпечення заходів з протидії COVID-19 в Україні.


За попередніми розрахунками, прийняття постанови створить умови для залучення вітчизняними фармацевтичними підприємства інвестицій у розвиток виробництва на рівні щонайменше 30 млн Євро. Буде створено понад 150 нових робочих місць із середньою заробітною платою 24,2 тис грн.


Нагадаємо, прийняття постанови було ініційовано ФРУ спільно з Об’єднанням організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України.


https://fru.ua/