Cphem | Контактний центр Києва та фармацевтична компанія «Дарниця» підписали Меморандум про співпрацю.

КМДА та «Дарниця» об'єднуються, щоб допомагати киянам у пошуку ліків


Контактний центр Києва та фармацевтична компанія «Дарниця» підписали Меморандум про співпрацю.

Як повідомляє КМДА, метою цього Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на формування доступного та зручного сервісу для оперативного прийому звернень громадян щодо лікарських засобів та їх доступності в аптеках.

Контактний центр Києва (короткий номер 1551) — це зручний спосіб безпосередньо розповісти про проблеми міста та допомогти зробити столицю кращою. Контактний центр створено при Київській міській державній адміністрації (КМДА) та входить до Єдиної системи обробки звернень до органів влади. Фахівці Контактного центру оперативно в режимі онлайн надсилають звернення громадян до відповідних структурних підрозділів адміністрації м. Києва, щоб надати компетентну та розгорнуту відповідь від виконавців. Щодня Контактний центр отримує понад 30 тис. звернень щодо ЖКГ, благоустрою, охорони здоров'я та іншого.

На початку квітня фармацевтична компанія «Дарниця» оголосила про відкриття власного колл-центру, аби допомагати українцям у питаннях лікарських засобів. Важливо, що на гарячу лінію можна звернутися з приводу ліків будь-якого виробника, не лише «Дарниці», бо під час війни немає конкуренції та сила лише в єдності.

За телефоном 0 800 – 407 – 877 щодня з 8:00 до 20:00 можна отримати консультацію з пошуку ліків будь-якого виробника по всіх відкритих аптеках, а за відсутності потрібного лікарського засобу в аптечних мережах, отримати інформацію про можливу заміну активної діючої речовини.

У найактивніші дні кол-центр отримує до 100 звернень. Найчастіше українці шукають препарати від серцево-судинних захворювань, порушень функцій нирок, лікування щитовидної залози, ноотропи, препарати для зниження холестерину, інсулін. Також кол-центр отримує дзвінки від пільгової категорії пацієнтів, які мають рецепти на безкоштовне отримання лікарських препаратів за програмою «Доступні ліки» і не знають, в яких аптеках можна отримати препарати, оскільки аптеки, в яких вони отримували раніше, не працюють. Дзвінки надходять із усіх регіонів України, навіть із непідконтрольних територій.

«Під час війни ефективна співпраця бізнесу та держави дуже важлива. Як лідер фармацевтичної галузі, «Дарниця» активно співпрацює з державою на всіх рівнях: МОЗ, ЗСУ, КМДА, ВРУ, РНБО. Цей меморандум – ще один крок у спільній боротьбі. Хочу наголосити, що «Дарниця» працює з першого дня війни і вже передала на благодійність ліки більш ніж на 32 мільйони гривень. Кол-центр – ще один із видів нашої допомоги під час війни, цього разу на інформаційному фронті. Так переможемо!» – зазначив Дмитро Шимків, голова ради директорів Darnitsa Group.


https://thepharma.media/