Cphem | Компанія «БІОТЕСТЛАБ» — один з найбільших українських експортерів ветеринарних препаратів — розширила географію експорту, розпочавши постачання до Узбекистану.

Компанія «БІОТЕСТЛАБ» розпочала експорт продукції до Узбекистану


Компанія «БІОТЕСТЛАБ» — один з найбільших українських експортерів ветеринарних препаратів — розширила географію експорту, розпочавши постачання до Узбекистану. На сьогодні на адресу локального дистриб’ютора Biomedical Innovation доставлено першу партію вакцин для птиці лінійки ПОЛІМУН.

Продукція українського виробника представлена у понад 20 країнах, зокрема у регіоні MENA (Близький Схід і Північна Африка) та у Середній Азії. Загалом на міжнародних ринках продається більше 25 препаратів під ТМ BioTestLab. Значна частка з них припадає на вакцини для птиці лінійки ПОЛІМУН, вакцини для свиней лінійки СУІМУН, лікарські засоби для продуктивних і домашніх тварин. Продукція реалізується місцевими дистриб’юторами, а також закуповується на тендерах державними установами.

«Ми знайшли спосіб виконувати експортні контракти, виходити на нові перспективні ринки, — розповідає генеральний директор ТОВ «БІОТЕСТЛАБ» Олена Салій. — Минулого року президент Узбекистану підписав постанову, якою знизив оподаткування в галузі птахівництва та надав прямі субсидії за кожне реалізоване яйце та кожний кілограм м’яса птиці. З огляду на це галузь отримала поштовх для розвитку, виникла потреба в якісних і доступних ветеринарних препаратах».

На сьогодні компанія зареєструвала в Узбекистані п’ять живих вакцин: проти інфекційного бронхіту курей (ПОЛІМУН ІБК МУЛЬТІ, ПОЛІМУН ІБК Н120), хвороби Гамборо (ПОЛІМУН ІБХ), хвороби Ньюкасла (ПОЛІМУН НХ Клон 124) та вакцину ПОЛІМУН НХ Клон 124 + ІБК Н120.

«Ми вже здійснили перше постачання продукції, працюємо над наступними замовленнями, — додає Олена Салій. — Зокрема, плануємо подати на реєстрацію найближчим часом ще три препарати».

Зі слів генерального директора ТОВ «БІОТЕСТЛАБ», партнером українського виробника на узбецькому ринку стала компанія Biomedical Innovation: «Розпочали переговори навесні. Це динамічна компанія, експерт у напрямі лабораторних послуг для птахофабрик, тваринницьких ферм, ветлікарень. Торік вони прийняли стратегічне рішення розвивати дистрибуцію вакцин, щоб надавати клієнтам рішення під ключ. І ми готові сприяти цьому».

За останні п’ять років компанія «БІОТЕСТЛАБ» збільшила експорт продукції у чотири рази. Географія постачань виросла у 8 разів, до понад 20 країн.

«Наприкінці 2021 року відкрили ринок Лівану. Ведемо перемовини з партнерами з Пакистану, шукаємо дистриб’юторів у країнах Латинської Америки, плануємо відкрити представництво у В’єтнамі, — підкреслює Олена Салій. — Все це відповідає нашій стратегії розвитку, яка передбачає трансформацію "БІОТЕСТЛАБ" у компанію міжнародного рівня, зробивши Україну одним з ключових постачальників ветеринарних препаратів у світі».

ТОВ «БІОТЕСТЛАБ» більше 30 років спеціалізується на розробці, виробництві, реалізації вакцин та лікарських препаратів для тварин і птиці. У продуктовому портфелі нараховується понад 130 препаратів. Серед основних напрямів — вакцини для птиці, ВРХ, свиней, кролів, протимікробні, вітамінно-мінеральні та інші препарати для продуктивних та домашніх тварин, дезінфектанти. Входить до ТОП-20 у світі за асортиментом вакцин.

Виробничі потужності, лабораторно-технічний та логістичний комплекси підприємства знаходяться у Києві та області, мають міжнародну сертифікацію, відповідаючи високим вимогам GMP (належної виробничої практики).

https://www.biotestlab.ua