Cphem | Корпорація «Артеріум» пройшла інспекцію Держлікслужби та отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів.

Корпорація «Артеріум» отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів


Корпорація «Артеріум» пройшла інспекцію Держлікслужби та отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів. Це дозволяє компанії розширити сферу своєї діяльності: тепер Корпорація «Артеріум» може постачати та реалізувати на території України ліки, вироблені в інших країнах.

Імпортер лікарських засобів – це гарант якості імпортних продуктів. Перед тим, як іноземна продукція потрапляє на ринок України, вона має отримати дозвіл на реалізацію від Уповноваженої особи з імпорту. Зі свого боку імпортер гарантує:

  • що імпортні ліки супроводжуються необхідними документами та пройшли контроль Державної митної служби та Держлікслужби України;
  • що імпортні лікарські засоби вироблені з дотриманням вимог належної виробничої практики (GMP);
  • імпортер контролює умови транспортування та зберігання лікарських засобів і під час ввезення на територію України, і під час їх подальшої реалізації.

Корпорація «Артеріум» має необхідні для цього матеріально-технічні засоби, професійну команду та дотримується фармацевтичної системи якості, що підтвердили перевірки Держлікслужби України.

«Для команди «Артеріум» це важливий крок. Підготовку до нього ми розпочали ще у минулому році. Для цього розробили та впровадили документацію з системи якості імпортера, провели самоінспекції на відповідність ліцензійним умовам, розробили та впровадили необхідні корегувальні дії. Наприкінці лютого ми очікували на проведення інспекції Держлікслужби України, але війна внесла свої корективи в наші плани. Та ми продовжили працювати та досягли своєї цілі: у травні корпорація «Артеріум» отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів», – каже Ірина Клязніка, менеджер з управління якістю та впливу на довкілля «Артеріум».


https://www.arterium.ua/