Cphem | Гігант CDMO Lonza планує витратити 518 мільйонів доларів на новий великомасштабний виробничий завод у Штайні, Швейцарія

Lonza планує побудувати в Швейцарії виробництво готових лікарських форм вартістю 518 млн доларів


Гігант CDMO Lonza планує витратити 518 мільйонів доларів на новий великомасштабний виробничий завод у Штайні, Швейцарія.

Об’єкт, який, як очікується, буде завершено у 2026 році, запровадить екологічні конструкції для зменшення викидів вуглецю, повідомила компанія. Заклад буде розташований у тому ж кампусі, що й нинішнє підприємство з виробництва клінічних лікарських засобів у Штайні.

«Ця стратегічна інвестиція доповнює нашу пропозицію в галузі лікарських препаратів та зміцнює наші позиції як провідний CDMO з безпрецедентною широтою пропозицій у різних масштабах та технологіях», — сказав у заяві П’єр-Ален Руф’є, виконавчий директор Lonza.

Компанія Лонза назначила Марію Солер Нуньєз новим керівником відділу операцій групи з 1 серпня. Солер Нуньєз замінить Стефана Стоффеля та приєднається до виконавчого комітету Лонзи. До того, як приєднатися до Lonza, Солер Нуньєс був головним спеціалістом з якості Novartis.

Як і багато CDMO, Lonza протягом останніх кількох років розширювався. У березні компанія завершила проеєт розширення лабораторії на своєму заводі з виробництва API в Наньша, Китай. У серпні минулого року Lonza оголосила про додавання фінішної лінії розливу на своєму заводі в Гуанчжоу, Китай, який відкрив свої двері лише на початку року. Компанія також має підприємство в Сучжоу, Китай, котре постачає капсули для ліків і розчини для боротьби з мікроорганізмами.

https://www.fiercepharma.com/