Cphem | Американська MSD припиняє постачання в рф вакцин від вітряної віспи, краснухи, кору та паротиту, що випускаються також іншими виробниками. Раніше про скорочення постачання низки засобів заявл

MSD зупиняє постачання в рф засобів від вітряної віспи та кору


Американська MSD припиняє постачання в рф вакцин від вітряної віспи, краснухи, кору та паротиту, що випускаються також іншими виробниками. Раніше про скорочення постачання низки засобів заявляли Eli Lilly, GSK, AbbVie.

MSD розіслала контрагентам повідомлення про припинення поставок до рф вакцин від вітряної віспи («Варівакс»), а також від кору, краснухи і паротиту (М-М-Р II).

Після початку війни проти України західні фармкомпанії, включаючи Pfizer, Novartis, AbbVie, Sanofi, оголосили про припинення інвестицій у російський ринок. Крім того, американська Eli Lilly призупинила постачання "Сіалісу" від еректильної дисфункції. GSK відмовилася від постачання низки вітамінів і БАДів, а AbbVie - продуктів для естетичної медицини. На кардинальний крок зважилася лише американська BMS, яка закрила офіс в рф.

https://www.msd.com/