Cphem | Сьогодні компанія Novartis оголосила про свій намір виділити Sandoz, її підрозділ з виробництва дженериків та біоаналогів у нову публічну самостійну компанію шляхом стовідсоткового виділення

Novartis оголошує про намір виділити бізнес Sandoz для створення самостійної компанії шляхом 100% виділення


Сьогодні компанія Novartis оголосила про свій намір виділити Sandoz, її підрозділ з виробництва дженериків та біоаналогів у нову публічну самостійну компанію шляхом стовідсоткового виділення.

Виділення спрямоване на максимізацію акціонерної вартості шляхом створення європейської компанії з виробництва дженериків № 1 та світового лідера в галузі біоаналогів, що дозволить акціонерам Novartis повною мірою брати участь у потенційному майбутньому підвищенні як Sandoz, так і Novartis Innovative Medicines.

Як для компаній Innovative Medicines, так і для компаній Sandoz виділення дозволить підвищити концентрацію та можливість реалізовувати стратегії незалежного зростання. Очікується, що «Сандоз» забезпечить наступну хвилю зростання завдяки існуючій лінійці біоаналогів, що складається з більш ніж 15 молекул, сильній та досвідченій управлінській команді та організаційній структурі. Novartis прагне стати спеціалізованою інноваційною фармацевтичною компанією з сильнішим фінансовим профілем та вищою рентабельністю капіталу.

Окрема компанія Sandoz матиме штаб-квартиру у Швейцарії та буде зареєстрована на SIX Swiss Exchange з програмою американських депозитарних розписок (ADR) у США.

Йорг Рейнхардт, голова ради директорів Novartis, сказав: «Наш стратегічний огляд розглянув усі варіанти для Sandoz і дійшов висновку, що 100% виділення відповідає інтересам акціонерів. Виділення дозволить нашим акціонерам скористатися потенційними майбутніми успіхами цілеспрямованішою Novartis та окремою Sandoz, а також запропонує диференційовані та чіткі інвестиційні пропозиції для окремих підприємств. «Сандоз» стане публічною європейською компанією з виробництва генериків №1 та світовим лідером у галузі біоаналогів зі штаб-квартирою у Швейцарії».

Вас Нарасімхан, доктор медичних наук, генеральний директор Novartis, сказав: «Для Novartis відділення Sandoz сприятиме подальшій підтримці нашої стратегії створення цілеспрямованої інноваційної фармацевтичної компанії з поглибленим вивченням п'яти основних терапевтичних областей та сильними технологічними платформами. Крім того, обидві компанії зможуть зосередитися на максимізації створення цінності для своїх акціонерів, розставивши пріоритети у розподілі капіталу та ресурсів, застосовуючи окремі політики щодо структури капіталу та приділяючи більше уваги керівництву своїх відповідних бізнес-потреб».


https://www.novartis.com