Cphem | Pharmapack 2022 вже не за горами, і вже триває оцінювання його щорічних нагород. Щороку журі з галузевих експертів оцінює цілий ряд продуктів, які викликають ажіотаж в упаковці та доставці лі

Огляд Pharmapack: Менше – краще для інноваційної фармацевтичної упаковки


Pharmapack 2022 вже не за горами, і вже триває оцінювання його щорічних нагород. Щороку журі з галузевих експертів оцінює цілий ряд продуктів, які викликають ажіотаж в упаковці та доставці ліків, і в кінцевому підсумку визначає кількох переможців у кількох категоріях.

Як нагадування про видатні інновації, представлені на Pharmapack 2021, ми зустрілися з доктором Паскаль Готьє, фармацевтом, доктором філософії (D.Pharm) з Університету Овернь, яка є членом журі нагород Pharmapack і CPhI. Доктор Готьє написала наступні роздуми про минулорічні події.

В жовтні, минулого року, Pharmapack повернувся в якості гібридного заходу з понад 4100 онлайн-учасниками та 3000 на місці в Парижі, Франція. Знову вона мала намір привернути увагу до інновацій в упаковці фармацевтичних препаратів і доставці ліків, пропонуючи заняття з цифрової охорони здоров'я, підключення, орієнтацію на пацієнта, стійкість та доставку ін’єкційних ліків – усі сфери, які створюють проблеми в секторі.

Незважаючи на те, що захід охоплював широкий спектр тем, висвітлилася одна центральна тема – необхідність підходу «менше, значить більше» до упаковки. Це можна побачити в матеріалах представлених в Галереї інновацій 2021 року.

Основні моменти Галереї інновацій

Упаковка

Минулого року журі Pharmapack Awards заявило, що шукає «еко-дизайн, орієнтований на користувача» в упаковці продуктів. У ньому сказано, що є «кілька робіт, які можуть відповідати багатьом із цих критеріїв», і навіть нагородили похвалою на додаток до нагороди за первинну упаковку на знак визнання жорсткої конкуренції.

Одна з таких робіт була від швейцарської фірми Körber, яка представила зменшений картонний медичний гаманець як альтернативу упаковці гаманця. Гаманець можна було повторно запечатати, він зберігав фірмовий знак Körber, щоб не ставити під загрозу впізнаваність пацієнта, і мав герметичну печатку без клейкої смужки.

За словами компанії, екологічність також була ключовим атрибутом трубки Polyfoil® Mono-Material Barrier (MMB) компанії Hoffmann Neopac AG, придатної для вторинної переробки, яка забезпечує «вищий захист фармацевтичних рецептур». Він був нагороджений нагородою «Відмінність у сфері екологічності упаковки» за продуманий дизайн, а Hoffmann Neopac отримав високу оцінку від суддів за прикладені «справжні зусилля» на пропозицію стійкого рішення.

Функціональність також була важливою метрикою для всіх категорій, і багато компаній демонстрували все більш зручні для користувача дизайни. Flipdropper, випущений компанією HEINLEIN Plastik-Technik GmbH, був нагороджений високою відзнакою в категорії «Первинна упаковка» за цілісний дизайн відкидного верху. Завдяки доказу розкриття, функції крапельного поливу та інтуїтивно зрозумілому механізму дозування "тягни-штовхай", воно дозволяє відкривати та дозувати за один простий крок.

Аналогічно, інтегрована картка сповіщень пацієнта від AR Packaging мала на меті показати розширену функціональність вторинної упаковки. Попереджувальна картка була розроблена з урахуванням зручності для пацієнта, її можна легко відривати і вона невелика за розміром, щоб поміститися у гаманці чи кишені.

Крім зручності пацієнта, існує проблема дотримання режиму лікування, яку намагалися вирішити багато продуктів. Наприклад, Smart Label DOSEA складається з ультратонких етикеток із системами зв’язку та сигналізації, щоб пацієнти були сповіщені, коли вони пропускали дозу. Neutroplast і Beyondevices об’єднали зусилля з CeNTI для створення продукту, який має три версії; iDOSEA BASIC, простий недорогий продукт; iDosea+ з додатковим екраном E-link; і Dosea Omni, модернізована версія із прикріпленим датчиком. Усі вони призначені для оптимізації лікування та клінічних випробувань.

Ін’єкційні препарати

Кілька інноваційних продуктів були номіновані у сфері ін’єкційного введення, що вимагає найвищого рівня регулювання – блискуча ілюстрація того, що правила не обмежують уяву. У заявках наголошувалося на адаптації, простоту використання та ідею просування «на крок далі» в секторі, який продемонстрував найшвидше зростання завдяки переходу на спеціалізовані ліки. На даний момент понад 35% ін’єкційних препаратів виготовляються для парентерального введення препаратів (продажі у 2019 році: попередньо наповнені шприци 19%, флакони 11% і інфузії 9%) і 26% для комбінованих препаратів. Торішні ін’єкційні препарати були представлені в Галереї інновацій, а також обговорювалися під час конференцій та в навчальних лабораторіях. Усі віддають перевагу орієнтації на пацієнта, що є ключовим фактором дотримання вимог. Адаптивність також стала важливим показником у цій галузі.

Зрештою, ці продукти повинні забезпечувати безпеку ін'єкцій, і пацієнти повинні відчувати, що вони повністю контролюють своє лікування.Запобігання помилкам користувача залишається серйозною проблемою та стимулювало пропозицію продуктів «все в одному», розроблених для адаптації залежно від рівня спритності пацієнта. Візьмемо, наприклад, двоступінчастий автоматичний ін'єктор Aidaptus від британської компанії Owen Mumford Ltd, яякий легко адаптується до різних обсягів наповнення ліками без заміни деталей за допомогою саморегулюючого поршня.

міркування, що стосуються безпеки, відтворюваності та простоти використання, також повинні бути збалансовані з міркуваннями, що стосуються болю, особливо для кращої інтеграції з довгостроковим лікуванням хронічних захворювань. D-Flex™ LOGBOOK від Haselmeier GmbH покликаний спростити роботу користувача та звести до мінімуму біль за рахунок поєднання ручки для ін'єкцій з інтелектуальною кришкою для створення системи доставки ліків, яка автоматично збирає дані щодо лікування у місці надання медичної допомоги. Комфорт пацієнта знаходиться на передньому плані і в центрі, оскільки пристрій оснащений механізмом зі зручним набором для керування силою ін'єкції, а також чітким дисплеєм.

Переможці премії Pharmapack Awards 2021

Безпека пацієнта/користувача, простота використання, відданість пацієнтів, економічність та екологічність були ключовими показниками премії Pharmapack Awards з моменту її заснування у 1997 році. Ці показники продовжують формувати основу для рішень журі та можуть розглядатися як ключові характеристики, із минулорічних переможців.

У категорії «Шляхи введення» компанія EVEON отримала нагороду за свій спрей Intuity® Spray, який пропонує дуже точне безповітряне розпилення або розпилення рідин та гелів для таких застосувань, як респіраторні, дерматологічні та пероральні.

Тим часом Nemera отримала нагороду за підключені пристрої та пристрої, що носяться, зі своєю інтелектуальною ін'єкційною платформою Symbioze®, призначеною для полегшення самостійного введення ін'єкцій у домашніх умовах. Пристрій має багаторазові та одноразові частини і може бути адаптований до будь-якої патології та дозування ліків.

Обидві нагороди підкреслили, що гнучкість та адаптованість з точки зору продукту та користувачів залишаються ключовими факторами для всіх цих інновацій.

Іншим прикладом є OR2Pack® компанії ARaymondlife, нова концепція упаковки стерильних імплантатів, яка отримала нагороду за первинне впакування. Компанія використовувала відгуки клієнтів для розробки дизайну OR2Pack®, зупинившись на квадратній формі з чіткими кольорами для кращого використання та впізнаваності.

У категорії товарів для здоров'я компанія AcuDose® отримала приз за дизайн, орієнтований на пацієнта. Унікальна мірна чашка, створена Abbott Healthcare, дозує точну добову дозу вітаміну D при кожному використанні, що судді оцінили як «безпечне, просте та легке у використанні рішення».

Компанія UCB Pharma завоювала золото у категорії «Еко-дизайн» зі своїм комплектом для обслуговування шприців CIMZIA 2x200 мг, в якому використовувалися практичні дані для визначення розміру упаковки, екологічності та кількості відходів. Нарешті, у категорії «Здоров'я тварин» «Берінгер Інгельхайм Ветмедика» здобула перемогу з Aservo® EquiHaler®, першим зареєстрованим у світі пристроєм для доставки ліків для лікування важкої астми у коней.

«Менше означає більше» тут, щоб залишитися

Виставка Pharmapack 2022 має повернутися у травні цього року з безліччю цікавих нових продуктів, які претендують на нагороду – див. кілька номінацій цього року тут.

Яким би не був результат, очевидно, що підхід «менше означає більше» буде не просто короткостроковою тенденцією, а натомість відіграватиме центральну роль у цій новій ері упаковки та доставки ліків.

https://www.cphi-online.com/