Cphem | Поетапне маркування 90 найменувань вироблених у Казахстані ліків розпочнуть у липні, повідомляє міністерство торгівлі та інтеграції.

Поетапне маркування 90 найменувань вироблених у Казахстані ліків розпочнуть у липні


Поетапне маркування 90 найменувань вироблених у Казахстані ліків розпочнуть у липні, повідомляє міністерство торгівлі та інтеграції.

«З 1 липня 2022 року 90 найменувань ліків або 1% від усього обсягу ліків, що виробляються та реалізуються в Казахстані, відібраних на пропозицію представників індустрії, обов'язково поетапно маркуватимуться. Також зараз триває пілотне маркування води «Мінеральна вода «Аріс», Calipso, Tassay на заводах виробників і за його результатами буде рішення про маркування упакованої води», - повідомили у МТІ.


Згідно з інформацією, в першу чергу необхідно маркувати товари з високою ймовірністю контрафакту: товари широкого споживання та соціально-значущі.


Крім того, для запровадження обов'язкового маркування потрібно враховувати товарні групи, за якими Казахстан має високий потенціал експорту в країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).


www.pharmnewskz.com