Cphem | Röchling Medical Solutions SE, дочірня компанія Röchling Group з Мангейма, у п'ятницю, 30 вересня 2022 р., відсвяткувала відкриття нової виробничої дільниці на своєму майданчику в Нойгаус-ам-

Röchling Medical відкриває новий виробничий цех та створює 30 нових робочих місць


Röchling Medical Solutions SE, дочірня компанія Röchling Group з Мангейма, у п'ятницю, 30 вересня 2022 р., відсвяткувала відкриття нової виробничої дільниці на своєму майданчику в Нойгаус-ам-Ренвегу в Німеччині. Усього в розширення до 2025 року буде інвестовано 50 млн. євро, що зробить його однією з найбільших інвестицій Röchling Group. Важливість цієї інвестиції для німецької землі Тюрінгія як місця для бізнесу була підкреслена присутносутністю Вольфганга Тіфензее, міністра економіки Тюрінгії.

Із завершенням будівництва виробничого цеху Röchling Group продовжує розвивати свій найменший підрозділ, створений у 2016 році.

«Я радий, що ми змогли розширити наші виробничі потужності в Нойхаусі завдяки новій будівлі. Це закладе основу для подальшого органічного зростання і дозволить нам ще ефективніше задовольняти потреби та вимоги наших клієнтів у майбутньому», - коментує д-р Даніель Бюлер, генеральний директор Röchling Medical.

Причинами інвестицій є реалізація великого довгострокового замовлення від відомої німецької фармацевтичної компанії та реалізація нових додаткових стратегічних проектів на місці. Компанія з переробки пластмас виробляє пакувальні системи для фармацевтичної, діагностичної та медичної промисловості у Нойхаусі. Виробництво, збирання та упаковка відбуваються в контрольованих умовах у чистих приміщеннях.

Інвестиції також зустріли позитивний відгук у Міністерстві економіки через їхній внесок у зміцнення Тюрінгії як економічного центру. У вересні 2021 року міністр Вольфганг Тіфензеє відвідав Тюрінгію з візитом, щоб отримати уявлення про компанію та статус будівництва.

"Компанія Röchling постійно просувається вперед шляхом свого зростання в Тюрінгії", - прокоментував сьогодні Тіфензее. «Це справді позитивний сигнал у світлі нинішніх глобальних проблем». Він додав, що задоволений тим, що земля Тюрінгія відіграла свою роль в успіху компанії, надавши гарні місцеві умови. Тіфензеє також зазначив: "Нові інвестиції Röchling ще більше зміцнять Тюрінгію як місце для медичних технологій".

В даний час у штаті налічується близько 250 медичних технологічних компаній, річний обсяг продажів яких перевищує один млрд євро.

Останні інвестиції Röchling Medical у свій завод у Нойхаусі також є твердою відданістю регіону. На даний час у компанії працює близько 380 співробітників. Минулого року компанія виробила 360 млн одиниць первинного пакування, а обсяг продажів становив майже 60 млн євро. Розширення створює ще 30 сучасних робочих місць.

Мер Уве Шелер (Die Linke) наголосив на важливості економічної потужності Röchling Medical для міста Нойхаус: «У той час, коли в новинах переважають кризи, це чудовий день для Нойхаус-ам-Реннвег. Розширення Röchling Medical допоможе зміцнити наше місто у майбутньому. Насамперед, це зробить Нойхаус-ам-Реннвег ще сильнішим економічним центром, забезпечить збереження та розвиток високоякісних робочих місць та сприятиме зростанню нашого міста. Ми продовжимо активно підтримувати компанію у її майбутньому розвитку».

Останні інвестиції Röchling Medical в Нойхаус також були позитивно сприйняті на рівні районної адміністрації Зоннеберга.

«Той факт, що наш регіон перетворився на таке сильне та привабливе з економічного погляду місце, пов'язаний із такими орієнтованими на майбутнє компаніями, як Röchling Medical. Я хотів би подякувати компанії за довіру, яку вона надавала Нойхаус-ам-Реннвегу протягом багатьох років, і я радий, що додаткові інвестиції створять нові робочі місця. Це гарний і важливий знак, особливо в такі часи», - сказав заступник окружного адміністратора Юрген Кеппер.

За останні 14 місяців на ділянці загальною площею 1850 м² збудовано чотириповерхову будівлю з приміщенням для коекструзійно-видувного формування. На першому поверсі знаходиться центральний елемент: виробниче підприємство з чистими приміщеннями класу GMP C та D площею близько 1700 м², де контейнери, пляшки та каністри з термопластичних матеріалів будуть вироблятися з першого кварталу 2023 р. та надалі. Залежно від необхідного обсягу резервуара, який може змінюватись від двох міліметрів до десяти літрів, він зможе виробляти до 100 млн резервуарів на рік.

«Ми маємо величезний досвід, коли йдеться, зокрема, про екструзійно-видувне формування. Поєднання цього з автоматизацією та вбудованим управлінням технологічним процесом дозволяє нам виробляти та постачати дуже складну продукцію», — говорить керуючий підприємством Олександр Штаух.

Щоб задовольнити специфічні вимоги медичної техніки та фармацевтичної промисловості, процес будівництва проводився з особливою увагою до забезпечення дотримання нормативних вимог та можливості автоматизації. Наприклад, загальний внутрішній потік продукту керується автономною транспортною системою для оптимізації виробничих робочих процесів в умовах чистого приміщення та запобігання забрудненню продукту. Необхідні технічні системи розташовані на другому поверсі разом із цехом підготовки матеріалів. Перший поверх використовується для логістики, деякі з них відповідають умовам чистих приміщень.

Технологія чистих приміщень була не єдиною під час планування нового виробничого цеху. Röchling Medical також приділяє велику увагу використанню відновлюваних джерел енергії та енергоефективності в будівлі, яка була побудована відповідно до стандарту KfW 55. На додаток до екологічних та енергетичних стандартів, які вже сертифіковані відповідно до ISO 14001 та 50001, у підвалі нової будівлі є система зберігання холоду для стійкої економії енергоресурсів та скорочення викидів вуглецю. Відповідно до цієї концепції резервуар з водою для пожежогасіння замість спринклерної системи, який має об'єм близько 2000 кубічних метрів, охолоджується до низької температури протягом ночі в якості холодильного сховища, а енергія, що виробляється, використовується для постачання виробничих ліній охолоджувальною водою під час роботи протягом дня.

Завод був заснований рівно 20 років тому як HPT Hochwertige Pharmatechnik. Група Röchling, яка цього року відзначає своє 200-річчя, придбала його у 2015 році. Компанія Röchling вже інвестувала 35 млн. євро у перший великий етап розширення підприємства. В даний час площа заводу складає понад 88 900 м², включаючи шість чистих приміщень, логістичний та навчальний центр. Нова виробнича будівля не знаменує собою кінець інвестицій в майданчик у Нойхаусі. Існуючу будівлю переобладнують під інший проект, а нерухомість, придбану у 2019 році, реконструюють та перетворять на адміністративно-господарську будівлю.

Обсяг продажів Röchling Medical минулого року становив майже 190 млн євро. Після успішного початку 2022 року підрозділ твердо слідує курсу на подальше зростання. Крім Нойхауса, Röchling Medical керує філіями у Бренсбаху та Вальдахталі в Німеччині, Ланкастері, Пенсільванія/США, та Рочестері, Нью-Йорк/США, та Сучжоу/Китай. Наприкінці минулого року у медичному підрозділі працювало понад 1200 співробітників.

https://www.roechling.com