Cphem | Компанія Sandoz, лідер у галузі виробництва непатентованих фармацевтичних препаратів та біоаналогів, оголосила про свій намір інвестувати 50 мільйонів євро на підтримку модернізації технологі

Sandoz інвестує 50 млн. євро в австрійський завод з виробництва основних антибіотиків


Компанія Sandoz, лідер у галузі виробництва непатентованих фармацевтичних препаратів та біоаналогів, оголосила про свій намір інвестувати 50 мільйонів євро на підтримку модернізації технології на своєму виробничому підприємстві в Австрії для задоволення попиту на пеніцилін.

Компанія Sandoz (Базель, Швейцарія), лідер у галузі виробництва дженериків та біоаналогів, оголосила про інвестиції у розмірі 50 млн євро для підтримки розширення своїх європейських виробничих потужностей з виробництва пеніциліну FDF, провідного класу антибіотиків у світі.

Цей план слідує за попередніми інвестиціями у розмірі понад 100 мільйонів євро у технологію виробництва пероральних АФІ амоксициліну в Австрії. Додаткові інвестиції ще більше збільшать виробничі потужності заводу з виробництва FDF як амоксициліну, а й інших основних препаратів пеніциліну. Минулого, 2021 року, Sandoz також оголосила про додаткові інвестиції у розмірі 50 млн. євро у виробництво стерильних АФІ в Палафольсі, Іспанія. Поряд із додатковими внесками федерального уряду Австрії для координації державного фінансування у розмірі приблизно такої ж суми, загальна сума інвестицій у європейську мережу антибіотиків Sandoz наразі становить понад 250 мільйонів євро.

На церемонії закладення фундаменту 7 листопада 2022 року генеральний директор Sandoz Річард Сейнор заявив: «Антибіотики залишаються основою сучасної медицини, і ми спостерігаємо попит, що швидко зростає після безпрецедентних коливань ринку за останні кілька років. Ці інвестиції допоможуть задовольнити цю потребу пацієнтів, підтримати створення сотень нових робочих місць і частково компенсувати вплив високих цін на енергію за рахунок зниження питомих витрат».

Глен Гереке, керівник відділу глобальних операцій Sandoz, додав: «Ця нова будівля, яка буде готова до експлуатації до початку 2024 року, є частиною нашого ширшого плану щодо забезпечення довгострокової конкурентоспроможності та внесення ще одного важливого внеску у забезпечення безперебійних поставок для критично важливих препаратів пеніцилінового ряду».

Будівля складатиметься з трьох поверхів та з'єднається з існуючим підприємством із виробництва пеніциліну. Основна увага приділятиметься нерозфасованій рецептурі та остаточному доопрацюванню пеніцилінів для глобального поширення. Крім того, автоматизація та передові технології виробництва АФС дозволять поєднати всі етапи виробництва в єдиний процес на одному підприємстві, підвищивши продуктивність та надійність ланцюжка поставок, при цьому прогнозується двозначне збільшення майбутніх потужностей з випуску пеніциліну.

«Зведення до мінімуму виробничих витрат, особливо в умовах різкого зростання цін на енергію в Європі, є ключем до нашого майбутнього успіху, але нам також потрібна стійка в довгостроковій перспективі ринкова структура. З економічного погляду антибіотики в Європі все ще лікують. в основному як товари, але з однією великою відмінністю: виробники повинні постачати товари за фіксованими цінами незалежно від змін попиту та пропозиції. Нам терміново необхідно змінити операційну структуру, запровадити базові концепції, такі як ціноутворення із прив'язкою до інфляції та тендери з критеріями, що виходять за межі ціни», — прокоментував Сейнор.


https://www.cphi-online.com