Cphem | Компанія SANTO, лідер казахстанського фармацевтичного ринку, розкрила плани свого науково-дослідного центру (R&D), наукової лабораторії компанії та заводу з виробництва широкого спектру лікар

SANTO планує розширити свій науково-дослідний центр у Шимкенті та стати лідером у Центральній Азії


Компанія SANTO, лідер казахстанського фармацевтичного ринку, розкрила плани свого науково-дослідного центру (R&D), наукової лабораторії компанії та заводу з виробництва широкого спектру лікарських засобів, які відповідають європейським стандартам якості, повідомляє прес-служба компанії.

За словами директора з досліджень, розвитку та управління проєктами SANTO, Івети Денс, компанія постачає лікарські препарати казахстанського виробництва для лікування пацієнтів у рамках гарантованого обсягу безкоштовної медичної допомоги та системи обов'язкового медичного страхування в рамках довгострокових договорів, укладених із компанією «СК Фармація».

«Наша компанія виробляє кожну п'яту упаковку лікарських препаратів, які купують за держзакупівлями. Ми завжди були надійним партнером Міністерства охорони здоров'я Казахстану та розраховуємо на розширення нашої співпраці у майбутньому», - сказала Денс.

Фармацевтична компанія має власний R&D центр у Шимкенті. Це єдиний у своєму роді майданчик для фармацевтичної галузі країни, задіяний на всіх етапах розробки інноваційних лікарських засобів, включаючи розробку пілотної серії для клінічних випробувань, реєстрацію препаратів та подальше впровадження нових технологій у виробництво.

Денс зазначила, що корпорація вкладає значні кошти не лише у розширення та модернізацію науково-дослідного центру, а й у професійне зростання спеціалістів.

«Ми наймаємо висококваліфікованих та професійно підготовлених людей. Ми будуємо нову лабораторію та нові виробничі потужності. Загальна вартість інвестиційного проекту оцінюється майже в 108 млн. доларів, з яких 12 млн. доларів будуть витрачені на створення науково-дослідного центру та нової лабораторії контролю якості», — сказала Денс.

За її словами, законодавством країни передбачено, що якість продукції відповідає Посібнику з належної виробничої практики (GMP) Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Компанія першою пройшла процедуру інспекції ЄАЕС та отримала новий сертифікат GMP, що свідчить про відповідність вимогам країни та ЄАЕС.

«Ми працюємо над досягненням європейського GMP, і реалізація проєкту нового лабораторного комплексу лише допоможе цьому», — додала Денс.

R&D хаб планує розвивати інноваційні фармацевтичні препарати у Казахстані.

Ми прагнемо розширити наші наукові можливості для створення нових ліків для європейського ринку. Співпраця з казахстанськими вишами також є одним із найважливіших наших проєктів. Ми надаємо наші виробничі та лабораторні потужності для навчання студентів у рамках нашого внеску до інтелектуального розвитку країни», — сказала вона.

medicine.jpg

Денс зазначила, що з 2018 року компанія розробляє 20 продуктів, а до 2022 року їхня кількість збільшилася до 27.

"Ми хочемо запустити 28 нових продуктів до 2023 року і 32 нових продукти до 2024 року", - додала вона.

Ще одним важливим напрямом діяльності компанії є вдосконалення технології виробництва та методів аналізу сучасних лікарських засобів. Цей напрямок дозволяє значно покращити їхню якість, забезпечити стабільність та підвищити ефективність відомих лікарських засобів.

Розробляючи фармацевтичні продукти для Казахстану та всього Центрально-Азійського регіону, компанія має намір стати лідером регіону. Продукція компанії експортується до сусідніх країн.

«Завдяки R&D-центру ми можемо освоювати нові ефективні препарати, затребувані як у охороні здоров'я країни, так і активно експортовані. Завод SANTO у Шимкенті постачає ліки до різних країн», — сказала Денс.

Система онлайн-контролю за рухом продукції від складу компанії до споживача, що діє в компанії, відрізняється суворістю. За словами Денса, це включає моніторинг температури і вологості в транспортному засобі під час перевезення наркотиків.

https://astanatimes.com