Cphem | В рамках виконання доручення Глави держави щодо системних заходів щодо забезпечення біологічної безпеки країни вжито цілу низку заходів

У Казахстані створено біофармацевтичний холдинг «QazBioPharm»


В рамках виконання доручення Глави держави щодо системних заходів щодо забезпечення біологічної безпеки країни вжито цілу низку заходів.

В тому числі:

  • ухвала Уряду РК «Про питання створення акціонерного товариства «Національний холдинг «QazBioPharm»;

  • державна реєстрація АТ «Національний холдинг QazBioPharm» у НАО «Уряд для громадян»;

  • державна реєстрація випуску оголошених акцій АТ «Національний холдинг QazBioPharm» в АРРФР.

Але, найголовніше, для забезпечення діяльності холдингу виділено кошти з республіканського бюджету на 2022 рік у сумі 380 млн. тенге.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Уряду РК від 20 грудня 2021 року № 910, основним предметом діяльності холдингу визначено ефективне управління юридичними особами, державні частки участі у статутних капіталах яких передаються у володіння та користування холдингу з метою забезпечення біологічної безпеки, сталого розвитку та вдосконалення інфраструктури біофармацевтичного ринку, стимулювання розвитку біофармацевтичної науки та промисловості, а також забезпечення потреби держави та суспільства у біофармацевтичній продукції.

Холдинг створено на базі АТ «Науковий центр протиінфекційних препаратів» із передачею до його складу РДП на ПХВ «Науково-дослідний інститут проблем біологічної безпеки», «Національний центр біотехнології», «Республіканська колекція мікроорганізмів».

АТ «Біофармацевтичний холдинг «QazBioPharm» створено зі стовідсотковою участю держави у статутному капіталі, а право володіння та користування державним пакетом акцій АТ «Біофармхолдинг «QazBioPharm», АТ «НДІПББ», АТ «НЦБ», АТ «РКМ» Казахстан.

https://pharm.reviews/