Cphem | У рамках Міжнародної промислової виставки «Іннопром. Центральна Азія» Узбекистан та Росія у сфері виробництва лікарських препаратів підписали два проекти, загальна сума інвестицій у які стано

В Узбекистані відкриють два виробництва лікарських препаратів з інвестиціями у проект близько 35 млн дол


У рамках Міжнародної промислової виставки «Іннопром. Центральна Азія» Узбекистан та Росія у сфері виробництва лікарських препаратів підписали два проекти, загальна сума інвестицій у які становитиме близько 35 мільйонів доларів, повідомляє кореспондент ІА «Дуне».

Як зазначив директор Агентства з розвитку фармацевтичної галузі Сардор Карієв, цього року «Іннопром» проходить в іншому форматі, особлива увага приділяється розвитку фармпромисловості.

Уже в перший день виставки ми підписали з нашими колегами з Росії дві угоди щодо виробництва інсуліну та інших препаратів на території Узбекистану, – сказав він. – Дані проекти дозволять випускати в нашій країні ту продукцію, яка раніше тут не вироблялася, і це, звичайно, підвищить наш експортний потенціал. Партнери з Росії бачать наш ринок дуже перспективним і як плацдарм для експорту у сусідні з Узбекистаном держави. Інвестиції у ці два проекти становитимуть близько 35 мільйонів доларів. Крім того, нам вдалося досягти згоди з російськими колегами щодо взаємного визнання наших стандартів GMP. Це важливо, тому що раніше нам було складно входити на російський ринок з огляду на вимоги державної реєстрації, які були дуже жорсткими і узбецькі підприємства повинні були заново проводити доклінічні або клінічні випробування. Сьогодні ми досягли згоди про взаємне визнання фармстандартів, і це дозволить швидше налагодити експорт наших препаратів до Росії».


https://uzpharmagency.uz/