Cphem | У рамках реалізації проєкту співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки «Підтримка організацій роботодавців для відновлення та зростання України», в якому

Відбулась зустріч представників найбільших фармацевтичних компаній України та Латвії АТ «Фармак» та Olainfarm


У рамках реалізації проєкту співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки «Підтримка організацій роботодавців для відновлення та зростання України», в якому беруть участь Федерація роботодавців України та Конфедерація роботодавців Латвії, відбулась зустріч членів цих організацій – найбільших фармацевтичних компаній України і Латвії – АТ «Фармак» та Olainfarm.

Зокрема, учасники зустрічі поділились досвідом співпраці компаній зі студентами, як залучають їх до роботи, як відбувається навчання співробітників, скільки часу витрачається на навчання та підготовку персоналу до самостійної роботи, як працює система наставництва.

Так, представник АТ «Фармак» Людмила Коваль, начальник відділу навчання та розвитку, розповіла як компанія залучає таланти, які програми профорієнтації є для школярів.

Як приклад, спеціально для школярів Фармак започаткував проєкт Profession_lab, який має на меті познайомити їх із професіями фармацевтичної галузі.

Відвідати підприємство з екскурсією можуть школярі будь-якої школи, де не лише показують, як виробляються ліки, але й розповідають, які професії є у фармацевтичній компанії, вимоги до особистісних та професійних якостей, яким потрібно відповідати, щоб майбутньому бути успішним фахівцем.

При цьому, спеціалісти розповідають, чому обрали сферу фармацевтики, яку посаду обіймають та які цікаві задачі виконують. Як результат – у школярів формується розуміння, чим займається той чи інший фахівець на фармацевтичному підприємстві. Й вони свідомо підходитимуть до вибору власної професії та знатимуть, де їхні знання потрібні.Юрис Бундулис, Голова Правління Olainfarm (Latvia) ознайомив українську сторону з діяльністю компанії, яка експортує продукцію до 60-тикраїн світу, з обсягом річного доходу у 100 млн.євро. Юрис Бундулис також запропонував Фармак розглянувти пропозицію про надання приміщень для часткового розташування виробничих потужностей Фармак для продовження своєї діяльності у більш безпечному місці, у разі необхідності.

Територія, на якій розташовано компанію, складає 48 га.

Також учасники зустрічі домовились про встановлення та розвиток інших контактів, зокрема у сферах комерційного продажу.

«Фармак» – лідер фармацевтичного ринку України (за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research). У продуктовому портфелі компанії більше 400 найменувань лікарських засобів. Щорічно «Фармак» виводить на ринок 20 нових ліків, які необхідні мільйонам жителів, як у нашій країні, так і за її межами.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Виробничі потужності, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

Продукція компанії представлена у понад 40-ка країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії та ін.

Впровадження сучасних технологій, передового обладнання та інноваційних підходів у виробничу й управлінську діяльність «Фармак» – багаторічна філософія компанії й основна конкурентна перевага. На підприємстві працюють близько 3000 співробітників.

Візит організовано у рамках проєкту співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки «Підтримка організацій роботодавців для відновлення та зростання України», який отримав фінансування від Міністерства закордонних справ Латвії у 2022р.

https://fru.ua