Cphem | Минулого тижня «Фармак» відзначив День ощадливого виробництва. Англійською такий підхід до менеджменту називають «lean manufacturing». Ця концепція була створена на підприємстві Toyota, коли

Японська заощадливість на український лад: як наша фармацевтика зберігає продуктивність під час війни


Минулого тижня «Фармак» відзначив День ощадливого виробництва. Англійською такий підхід до менеджменту називають «lean manufacturing». Ця концепція була створена на підприємстві Toyota, коли Японія після війни намагалася налагодити максимально ефективне виробництво в умовах обмежених ресурсів.

Ідея цього підходу достатньо проста – мінімізувати втрати на кожному виробничому етапі та безперервно вдосконалювати усі бізнес-процеси, спрямовані на підвищення задоволеності споживачів. Однак її втілення в життя – це не проста задача. Для того, щоб досягти успіху, потрібно, щоб кожний працівник на своєму робочому місці знав і застосовував інструменти Lean. До того ж, вся команда має діяти разом і злагоджено.

Співробітникам «Фармак» навіть війна не стала на заваді для того, щоб вдосконалювати свою роботу. За 9 місяців цього року працівники компанії подали навіть більше ідей щодо покращення робочих процесів, ніж за аналогічний період 2021 року. Так, ми успішно реалізували більше 100 заходів, щоб підвищити ефективність нашого виробництва.

Все це стало можливим завдяки креативності, спостережливості та небайдужості всіх учасників виробничих процесів. Тому у рамках Дня ощадливого виробництва «Фармак» також вручив нагороди всім, хто активно практикує Lean на робочому місці.

Завдяки застосуванню сучасних підходів до організації виробничих процесів, ми можемо забезпечити більше українців доступними та якісними ліками у коротші строки!

https://www.facebook.com/farmak.ua/