Cphem | Узбецька делегація Фармакопеї зустрілася з Гвазою Лютером, начальником відділу політики та стандартів у галузі лікарських засобів Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міжнародної фарма

Зарубіжні фахівці високо оцінили роботу з розробки Фармакопеї Узбекистану


Узбецька делегація Фармакопеї зустрілася з Гвазою Лютером, начальником відділу політики та стандартів у галузі лікарських засобів Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міжнародної фармакопеї, Генеральним менеджером фармацевтичної співпраці Фармакопеї Конвенції Сполучених Штатів Америки, Кевіном Мур.

В ході інтерв'ю головний редактор Державної фармакопеї Хабібулла Джалілов поінформував закордонних колег про роботу з розробки Державної фармакопеї Республіки Узбекистан. Пан Гваза Лютер і д-р Мур визнали ініціативу і високо оцінили роботу, що проводиться.

У ході діалогу сторони обговорили питання впровадження сучасних наукових досліджень у розробку Державної фармакопеї Республіки Узбекистан, зокрема встановлення стандартних зразків активних фармацевтичних субстанцій, допоміжних речовин та їх включення до Державної фармакопеї.

Крім того, експерти обговорили напрямки співробітництва щодо забезпечення фармацевтичних стандартних зразків компаніям-виробникам та контрольно-аналітичним лабораторіям.

https://uzpharmagency.uz